22 Ağustos 2005

GeeXboX


GeeXboX Linux tabanlı Mplayer üzerinde çalışan çoklu ortam için hazırlanmış işletim sistemidir. Boyutu yaklaşık 6mb olmasına rağmen hertürlü çoklurtam oynatıcısı görevini görebilir. Adından da anlaşılabileceği gibi DivX box yani DivX araçları kutusu anlamında GeeXboX kullanılmıştır.

Geexbox'u kullanmak için herhangibir Pentium işlemcili bilgisayar yeterli. P2-400 bile fazlasıyla yeterlidir. >>İnDireceğiniz<< .iso CD yazma kalıbını CD ye yazdırdıktan sonra, bilgisayarınızı CD'den başlat (Boot from CD) seçeneğini BIOS tan ayarladıktan sonra bilgisayarınızı açın. Açılması yaklaşık 1 dakika sürecektir ve CD kendini otomatik olarak dışarı çıkaracak. Artık CDrom unuza film CD si takabilir, hardiskinizdeki müziklere, filmelere ulaşabilirisiniz.

Desteklediği dosya biçimleri:

. MPEG 1/2 filmleri (MPG files, VCDs, DVDs ...)
· MPEG 4 filmeleri (DivX, XviD ...)
· RealMedia ve Windows Media filmeleri.
· OggMedia
· Matroska
· Birçok ses dosya biçim : MP3, Ogg/Vorbis, WAV (AudioCD), AC3 ...

Eğer birgün sizde Linux veya Xp formatlarken sisteminizin mbr sector üne zarar verip # fix mbr komutunun işe yaramadoğı anları yaşarsanız kendi başına bir işletim sistemi sayılan bu MoviX tarzı GeexBoX u kullanabilirsiniz. Yada çok eskilerden kalma dandik bilgisayarlarınıza hayat verebilirisiniz.

Hiç yorum yok: