26 Ağustos 2005

Google


Google'dan bir o kalmıştı el atmadık dedirten yeni bir program çıktı. Google' ın çıkarttıkları yeni şeyleri takip etmekte zorlanır olduk. Adamlar tüm sanal alemi sardı kuşattı.
Şimdi nedir bu google talk olayı derseniz msn ve skype birleşimi anlık mesajlaşma (instant mesenger) olayı. Zaten bunu Skype, msn ve Yahoo messenger ile yapıyorduk ama google geleceğe yatırım yapacak alanı iyi seçmiş. Çünkü bundan birkaç yıl sonra herkes telefon yerine skype türü internet üzerinden telefon görüşmesi kullanacğı kesin gibi. Bunun için google geriden de olsa bu sahaya el atarak bende varım dedi.
http://www.google.com/talk/ burdan 899 kb lık googletalk-setup.exe dosyasını çekebilirsiniz. Gerçekten çok küçük boyutta.Henüz reklama rastlamadım programda. Eğer böyle olursa msn i çöpe atabilirim.
Google ın hamlelerini http://www.google.com/intl/en/options/ burdan takip edebilirsiniz. Ençok Google Answers bölümünü seviyorum. İnsanlar sorularını herkese açık bir şekilde belirli bir fiyat biçerek soruyorlar. Eğer soruyu soranı tatmin edecek cevaplar yazarsanız para sizin oluyor. Tabiki eğer siz soru sormak isterseniz önceden para yatırmanız gerekiyor. 5-10$ lık sorulardan 100-150$ sorulara kadar geniş bir bilgi deposu aslında. Kafamdaki birçok sorunun cevabını orda bulabiliyorum.
Ayrıca birde Google Earth varki çok hoş ama ondan crackleri çıktıktan sonra bahsetmeyi düşünüyorum. Şimdilik bu kadar google yeter.

Hiç yorum yok: